Zelfregiecentrum weer weg uit Blerick als ‘meerwaarde ontbreekt’

Print
Zelfregiecentrum weer weg uit Blerick als ‘meerwaarde ontbreekt’

In 2014 vertrok het Zelfregiecentrum uit het Ald Weishoès in Venlo. Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Het pas naar Blerick verhuisde Zelfregiecentrum vertrekt weer uit die plaats als na een jaar blijkt dat het centrum niet van toegevoegde waarde is voor de omgeving.

Dat zegt Chris Peters van het Zelfregiecentrum. Het centrum dat hulp biedt aan kwetsbare personen verhuisde eind december plotsklaps van Venlo naar de Laurentiusstraat in Blerick. Dit tot onvrede van wethouder Sjors Peeters (Leefbaarheid, 50Plus), die de locatie in het centrum van Blerick ‘zeer ongelukkig’ noemde. Het Wijkoverleg Blerick en diverse omwonenden lieten weten overlast te vrezen.

Volgens Peters van het Zelfregiecentrum en wethouder Frans Schatorjé (Zorg, EENLokaal) heeft recent goed onderling overleg plaatsgevonden. Zo komt er een structurele klankbordgroep, kunnen eventuele klachten gemeld worden bij het Zelfregiecentrum en de gemeente en is de complete buurt eind januari uitgenodigd voor een informatieavond.

Ook is het doel van het Zelfregiecentrum om van meerwaarde voor de buurt te zijn. „Door er ook te zijn voor mensen uit Blerick, want ook daar wonen kwetsbare personen”, zo licht Peters toe. „Ook willen we diverse activiteiten om de leefbaarheid te verbeteren organiseren en ruimen we al zwerfafval op.”

Peters heeft er vertrouwen in dat het Zelfregiecentrum aan het einde van 2019 zijn meerwaarde heeft bewezen.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje