Plan voor onderwijs-zorgvoorziening bij medisch kinderdagverblijf in Haelen

Print
Plan voor onderwijs-zorgvoorziening bij medisch kinderdagverblijf in Haelen

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Haelen / Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Buggenum / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem / Heythuysen -

Stichting Onderwijsgroep Buitengewoon wil bij medisch kinderdagverblijf ‘De Heisterkes’ in Haelen een nevenvestiging realiseren van De Maaskei, een school in Heel voor zeer moeilijk lerende kinderen en leerlingen die meervoudig gehandicapt zijn.

Het college van B en W van Leudal is akkoord met het plan, maar zowel de gemeenteraad als het ministerie van Onderwijs moeten nog instemmen. Als dat gebeurt, dan zou de bekostiging van de nevenvestiging per 1 augustus plaats kunnen vinden. Wel moet er in het pand in Haelen nog een verbouwing plaatsvinden.

Op maat

Onderwijsgroep Buitengewoon wil in Haelen een onderwijsvoorziening creëren voor kinderen uit heel Midden-Limburg. Het nieuwe onderwijs-zorgcentrum zou in Haelen dan onderwijs op maat aan gaan bieden voor kinderen met ernstige beperkingen, variërend in leeftijd van 5 tot en met 16 jaar oud. Het voordeel van het onderbrengen van de onderwijsvoorziening bij het huidige medisch kinderdagverblijf is dat de kinderen die vanuit de Maaskei worden ingeschreven, naar verwachting 11 tot 16 kinderen, van de bestaande zorgvoorzieningen gebruik kunnen maken.

Verbouwing

Als er toestemming komt voor de nevenvestiging moet het pand in Haelen nog verbouwd worden. Stichting PSW, eigenaar van het gebouw in Haelen, neemt die verbouwing voor haar rekening. De gemeente Leudal huurt vervolgens het gedeelte van het gebouw dat voor onderwijs bedoeld is, terug.

In oktober werd al bekend dat De Maaskei ook een nevenvestiging krijgt in het gebouw van de Philips van Horne Scholengemeenschap in Weert. Die nevenvestiging is bedoeld voor kinderen die zich beter kunnen ontwikkelen in een schoolse omgeving.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje