Roda herstart competitie met tiende debutant

Print
Roda herstart competitie met tiende debutant

Roda-speler Mitchel Keulen. Afbeelding: ANP Pro Shots/Roda JC

Roda JC mag dan pas op de helft van de competitie zijn, aankomende zondag maakt alweer de tiende jongeling zijn debuut in het betaald voetbal.

Omdat vaste linksachter Jannes Vansteenkiste met een enkelblessure aan de kant staat, kan jeugdspeler Mitchel Keulen (20) tegen Go Ahead Eagles (zondag, 14:30 uur) op een plek in de basis rekenen. Daarmee komt het aantal debutanten dus op tien, want naast Keulen maakten eerder ook al Remans, Souren, Van Eijma, Schlösser, Novakovic, Zotti, Jap Tjong, Paumen en Wijnen hun eerste profminuten.

Loshaj

Keulen is niet de enige Jong Roda-speler die zich mag bewijzen. Zo traint ook oud-MVV’er Florian Loshaj sinds vrijdag mee met het eerste elftal. De 22-jarige Kosovaar meldde zich in november bij Jong Roda omdat hij zonder club zat en heeft sindsdien aan zijn conditie gewerkt.

Blessures

Roda kan wel wat vers bloed gebruiken, want Vansteenkiste is niet de enige speler die ontbreekt. Ook verdediger Richard Jensen is nog altijd niet fit. Hij raakte voor de winterstop tegen Ajax geblesseerd aan zijn knie en is nog niet inzetbaar. Daarnaast ontbreken Gyliano van Velzen (voet) en Tom Muyters (vinger) in de wedstrijdselectie. Chance Simakala is op de weg terug, maar nog niet wedstrijdfit.

Roda maakt tegen Go Ahead Eagles nog een kleine kans op de periodetitel, maar de ploeg van Robert Molenaar is daarvoor afhankelijk van de resultaten op andere velden.