Bus met toeristen verongelukt in Cuba: ‘Nederlanders in ziekenhuis’

Print
Bus met toeristen verongelukt in Cuba: ‘Nederlanders in ziekenhuis’

Een touringcar van Via Azul op Cuba. Afbeelding: Shutterstock

Bij een ongeluk met een toeristenbus in het oosten van Cuba zijn zes doden en circa dertig gewonden gevallen, onder wie zes mensen die levensgevaarlijk gewond zijn. Twee Nederlanders aan boord van bus op weg naar hoofdstad Havana raakten lichtgewond.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat twee Nederlanders, een man en vrouw van beiden 27 jaar, ter observatie in een Cubaans ziekenhuis liggen. Met familie van een van hen is inmiddels contact gelegd. Onduidelijk is nog of de twee bekenden van elkaar waren.

Het ongeval zou volgens staatsmedia gisterenmiddag gebeurd zijn in het oosten van Cuba, op de weg tussen de steden Baracoa en Guantanamo. In de bus zaten op het moment van het ongeluk 18 Cubanen en 22 touristen. Het staatspersbureau ACN meldde niets over de identiteit van de passagiers.

Bus met toeristen verongelukt in Cuba: ‘Nederlanders in ziekenhuis’
De bus crashte op een weg tussen de plaatsen Baracoa en Guantanamo. Foto: Google Maps

Controle kwijtgeraakt

De chauffeur, van de onderneming Vía Azul, vertelde aan een lokaal radiostation dat hij de controle over de bus verloor bij een inhaalactie op een kronkelig en nat stuk weg. De bus is daarbij van de weg geraakt en omgeslagen.

De maatschappij Vía Azul rijdt met luxe autobussen over lange afstanden in Cuba en is populair bij toeristen. Cubaanse wegen zijn slecht verlicht en slecht onderhouden. Vorig jaar vielen bij ruim 11.000 ongevallen 750 doden en bijna 8000 gewonden. Het busongeluk van gisteren is het vierde in een maand tijd.

Het ongeval zou volgens staatsmedia donderdagmiddag gebeurd zijn in het oosten van Cuba, op de weg tussen de steden Baracoa en Guantanamo. De chauffeur, van de onderneming Vía Azul, vertelde aan een lokaal radiostation dat hij de controle over de bus verloor bij een inhaalactie op een kronkelig en nat stuk weg. De bus is daarbij van de weg geraakt en omgeslagen.

De maatschappij Vía Azul rijdt met luxe autobussen over lange afstanden in Cuba en is populair bij toeristen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen