Kelly Regterschot per 1 maart weg bij IBA Parkstad

Print
Kelly Regterschot per 1 maart weg bij IBA Parkstad

Kelly Regterschot verlaat in maart IBA Parkstad. Afbeelding: Roger Dohmen

Heerlen / Hoensbroek -

Kelly Regterschot stapt per 1 maart aanstaande op als directeur van IBA Parkstad. Ze heeft de ambitie om voor de VVD in de Tweede Kamer zitting te nemen. De kans dat dit nog in 2019 gebeurt, is groot.

Regterschot (43) was twee jaar directeur van IBA (Internationale Bauaustellung), die beoogt Parkstad een krachtige impuls te geven op het gebied van economie, ruimte en samenleving.

Braeken

Een opvolger voor Regterschot is er nog niet, al heeft voormalig Heerlens wethouder Barry Braeken goede kansen. Braeken is sinds enkele maanden werkzaam voor IBA als expo-manager, nadat hij bijna een jaar geleden plotseling om zwaarwegende privéredenen uit de politiek was gestapt.

Regterschot maakt plaats bij IBA omdat ze vindt dat haar taken bij die organisatie zijn volbracht. „Jo Coenen is in 2013 bij IBA begonnen als de creatieve geest die ideeën genereerde. Ik heb vanaf 2017 als directeur gezorgd voor een kanteling en het proces, om die gedachten meer concreet te maken, vorm gegeven. Nu breekt een periode aan om de plannen tot de zomer van 2021 verder uit te voeren en tentoon te stellen. Die nieuwe fase vraagt, vind ik, een andere kartrekker.”

Kritiek

Ze bestrijdt dat kritiek van onder meer SP-voorman Ron Meyer, die chaos bij IBA voorspelt en een noodplan wil, aanleiding is geweest om weg te gaan. „Dit is mijn eigen keuze. Toen ik kwam, was er meer weerstand dan dat er medestanders waren. De positionering van IBA is de afgelopen periode verbeterd. Meer mensen in Parkstad kunnen zich een beeld vormen waarmee we bezig zijn. Onze activiteiten gaan zorgen voor een krachtigere regio.”

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje