Einde seizoen Dammers: voorste kruisband gescheurd

Print
Einde seizoen Dammers: voorste kruisband gescheurd

Wessel Dammers gaat in Spanje van het veld nadat hij zwaar geblesseerd is geraakt. Afbeelding: Marcel van Dorst

/ Sittard -

Fortuna-aanvoerder Wessel Dammers heeft zijn voorste kruisband gescheurd. De centrale verdediger komt dit seizoen niet meer in actie. Dat blijkt uit een MRI-scan die hij vrijdag heeft ondergaan.

Dammers viel donderdag kermend van de pijn uit tijdens een oefenduel tegen Racing Genk, op de laatste dag van het trainingskamp in Spanje. In tranen verliet hij het veld.

Operatie

De 23-jarige leider van de defensie wacht een operatie en daarna een lange revalidatie. Die duurt bij een dergelijke blessure in de regel minstens zes tot negen maanden. ,,De MRI-scan bevestigde onze vrees”, zegt Jeroen Dieteren, hoofd medische staf van Fortuna, op de clubsite. ,,De voorste kruisband van zijn rechterbeen is volledig afgescheurd. De komende week gaan we met de orthopedisch chirurg van Zuyderland om tafel om het verdere behandelplan op te stellen en een hersteloperatie in te plannen.” Dammers kwam vrijdag op krukken nog even naar het Fortuna-stadion om met zijn ploeggenoten te lunchen. Daarna vertrok hij naar huis.

Lees ook:Spaanse topweek eindigt in rampspoed voor Fortuna

De zware blessure van Dammers dwingt Fortuna om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een vervanger. Kai Heerings en Branislav Ninaj zijn nu de enige serieuze opties voor het centrale duo in de defensie. Ruben Ramirez kan er ook spelen, maar de 23-jarige Venezolaan heeft pas 17 minuten eredivisievoetbal in de benen. En Clint Essers heeft nog de nodige moeite om zich aan het hoogste niveau aan te passen.

Schuurs

Veel Fortuna-fans spreken op sociale media de hoop uit dat Fortuna bij Ajax aanklopt om Perr Schuurs voor een half jaar terug te halen naar Sittard. De 19-jarige voormalige aanvoerder van Fortuna kreeg in zijn eerste zes maanden in Amsterdam amper speeltijd in de eredivisie. Maar de vraag is of een dergelijke poging kans maakt. Schuurs heeft meermaals laten doorschemeren dat hij voor zijn kans gaat bij Ajax 1. Bovendien houdt Ajax-trainer Erik ten Hag hem nadrukkelijk bij de selectie, met het oog op het zware programma dat zijn ploeg wacht, die nog op drie fronten meestrijdt. Zo is Schuurs meegereisd naar het trainingskamp in Orlando, waar hij 45 minuten speelde in de oefenwedstrijd tegen het Braziliaanse Flamengo.

Lees ook: Fortuna-trainer Eijer over doelman Jug: ‘Keeper met potentie’

Het is niet de eerste keer dat Fortuna geconfronteerd wordt met zware blessures. Gavin Vlijter scheurde begin dit seizoen in een oefenwedstrijd tegen Standard Luik voor de tweede keer een kruisband. Eerder liep ook Djibril Dianessy een zware kruisbandblessure op.

Lisandro Semedo, die eveneens op het trainingskamp geblesseerd raakte, onderging ook een MRI-scan. Daarvan was de uitslag vrijdagmiddag nog niet bekend.

Externe links