Taakstraf Verstappen bekend: meelopen met stewards bij Formule E in Marrakech

Max Verstappen in botsing met Esteban Ocon tijdens de Grand Prix van Brazilië op zondag 11 november in São Paulo. © Getty Images

Max Verstappen weet twee maanden later wat zijn taakstraf is die de FIA hem oplegde na zijn aanvaring met de Franse coureur Esteban Ocon tijdens de Grand Prix van Brazilië op 11 november in São Paulo. Verstappen zal dit weekend bij de Formule E in Marrakech twee dagen meelopen met de stewards.

AD

De FIA oordeelde dat Verstappen “daden die schadelijk zijn voor de belangen van elke wedstrijd of de belangen van de motorsport in het algemeen” had gepleegd door Esteban Ocon te duwen na de Grand Prix van Brazilië.

Lees ook:Ziedende Verstappen zoekt confrontatie met Ocon

Verstappen zal zaterdag op het Circuit International Automobile Moulay El Hassan aankomen voor de tweede race van het Formule E-seizoen 2018-19. Wat zijn activiteiten/taken als assistent van de FIA-stewards precies zal zijn is nog niet bekend.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal