‘Vergevorderd plan’ luchtbrug MAA met Londen en München

Print
‘Vergevorderd plan’ luchtbrug MAA met Londen en München

Afbeelding: Stefan Koopmans

Maastricht-Airport -

Een aantal ondernemers is druk bezig om een luchtbrug tot stand te brengen tussen Maastricht Aachen Airport en de internationale luchthavens Londen en München. Fons Latour, commercieel directeur MAA, zegt in een gesprek met de website Luchtvaartnieuws.nl te hopen dat het initiatief snel van de grond komt.

,,Het plan is om routes te starten naar Londen en München en mogelijk nog meer. Dat is nog niet in kannen en kruiken. De initiatiefnemers zijn bezig om voldoende kapitaal binnen te halen. Maar ze zijn in een vrij vergevorderd stadium”, aldus Latour. Hij wil niet zeggen wie er achter het plan zitten.

Van een concrete startdatum is nog geen sprake. ,,Dat kan twee, maar ook zes maanden duren. We geven ze alle tijd.” Ook over de frequentie van de lijndienst is nog niets bekend.

Vlieghub

Met zo’n luchtbrug naar een zogeheten vlieghub, wordt invulling gegeven aan een expliciete voorwaarde van de gemeente Maastricht, voor een bijdrage van 2 miljoen euro in de doorstart van Maastricht Aachen Airport (MAA). Eind 2017 konden maatschappijen inschrijven op een aansluiting met een internationaal knooppunt. Toen al werd een verbinding met München het meest kansrijk geacht.

Eerder zijn met Wings of Maastricht en Maastricht Airlines pogingen ondernomen om een luchtvaartmaatschappij op te richten met Maastricht Aachen Airport als thuisbasis. Die initiatieven kwamen uiteindelijk niet van de grond.