Exclusief: Bekijk hier de samenvatting van het Groot Limburgs Buuttekampioenschap 2019

Print
Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Roosteren / Nieuwstadt / Neer / Baexem / Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Meijel / Swartbroek / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven - In een uitverkochte Oranjerie in Roermond traden vrijdag 7 buuttereedners op in de finale van het Groot Limburgs Buuttekampioenschap.

Bas van Neer uit Susteren werd uitgeroepen tot beste Limburgse buuttereedner van 2019. Van Neer bracht de buut 'Werk höbbe is niks'.

Tweede en derde plek
Op de tweede plaats eindigde Henrie van Geneijgen uit Swartbroek en de derde plek was weggelegd voor Helga Cornelissen uit Oostrum, de enige vrouw in de finale. 

Lees ook: Buuttekampioen Bas van Neer: ,,Je moet het publiek bij de kladden grijpen”

Overige finalisten
De overige finalisten waren John van Bilsen uit Baexem, Ton Klaessen uit Neer, Eric Reck uit Meerssen en Koen Verstappen uit Meijel.

Exclusief bij De Limburger
Het is voor het eerst dat de finale van het Groot Limburgs Buuttekampioenschap te zien is bij De Limburger. Beelden van de buuttefinale waren voorheen altijd te zien bij L1, maar die zender is ermee gestopt.

Podcast: Buutte-praat, terugblik op Buuttekampioenschap 2019