Herdenkingsbijeenkomst Waalse gele hesjes bij station in Luik

Print

De Waalse gele hesjes zijn zaterdagmiddag bij elkaar gekomen voor een herdenkingsbijeenkomst bij het station Luik-Guillemins.

Een kleine honderd mensen uit zowel Nederland, België als Frankrijk hebben zich verzameld bij het station in Luik. Er worden rozen uitgedeeld en veel demonstranten hebben ook een zwart lintje op hun borst gespeld. Daarna wordt er een stille tocht gelopen.

Ongeval

Vrijdagavond kwam een 50-jarige man om het leven bij een protestactie van ‘gele hesjes’ op de Belgische snelweg E25 ter hoogte van Visé, in de richting van Eijsden.

De man werd aangereden door een vermoedelijk Nederlandse vrachtwagen en zou op slag dood zijn geweest. De chauffeur was vrijdagavond nog voortvluchtig. Een andere man raakte gewond bij het ongeluk.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen