zorgverzekering

CDA wil polis voor zwakkere groepen

Print
CDA wil polis voor zwakkere groepen

Het CDA wil een betaalbare zorgpolis in Heerlense achterstandswijken. Afbeelding: Laurens Eggen

Heerlen / Hoensbroek -

Rotterdam heeft een speciale betaalbare zorgpolis voor kwetsbare groepen mensen, om ervoor te zorgen dat zij gezonder gaan leven. Het CDA wil dat ook in Heerlen en Kerkrade.

Net als Rotterdam hebben Heerlen en Kerkrade wijken waar inwoners grote gezondheidsproblemen hebben. Voor met name chronisch zieken en ouderen biedt Rotterdam samen met zorgverzekeraar VGZ de Rotterdampolis aan, die zorgt dat minima minder financieel risico lopen. Ze hebben maar 50 euro eigen risico. In de polis zit ook een tandarts- en een aanvullende verzekering. Ook wordt de eigen bijdrage WMO vergoed.

Bang

Volgens de Rotterdamse wethouder Sven de Langen (Zorg, CDA) betekent dit dat niemand hoeft te besluiten om zijn medicijnen niet op te halen, omdat hij bang is voor wat hij zelf moet betalen.

Marco Peters, fractievoorzitter van CDA Heerlen, wil het initiatief van Rotterdam kopiëren naar Parkstad. „Ook hier zijn wijken met veel ongezonde gezinnen.”

Besparen

De gemeente Rotterdam en VGZ denken door de speciale polis patiënten eerder in beeld te krijgen, beter te helpen en zo geld te besparen. Iemand heeft bijvoorbeeld schulden, dat zorgt voor stress, daarom rookt hij meer, komt niet meer van de bank en krijgt gezondheidsproblemen. Door samen te werken kunnen de gemeente en de verzekeraar zo’n patiënt, die wegzakt in een neerwaartse spiraal, eerder onder de arm nemen en helpen zijn levensstijl aan te passen.

Op dit moment zijn 57.000 Rotterdammers via de polis verzekerd.

Bij een volledige zorgtoeslag kost een uitgebreide zorgverzekering een Rotterdammer 67 euro per maand.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →