Drugsgebruik

Drugsgebruik: Bezoekers discotheek Mondial onwel naar ziekenhuis

Print
 Drugsgebruik: Bezoekers discotheek Mondial onwel naar ziekenhuis

Afbeelding: Google Streetview

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek -

Vier bezoekers van een hardstylefeest in discotheek Mondial in Beek zijn vrijdagavond met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. René Boonstra, eigenaar van Mondial, zegt dat ze onwel waren geworden na drugsgebruik.

Dat gebeurde tijdens het feest Warface: Birthday Bash, georganiseerd door een externe partij en met duizend bezoekers uitverkocht. Boonstra zegt geen idee te hebben of het drugsgebruik binnen of vooraf buiten zijn zaak heeft plaatsgehad. De beveiliging en het toezicht van de discotheek treft volgens hem geen enkele blaam. ,,Wij controleren bij de ingang streng. Mensen moeten door een detector en worden gefouilleerd. Ook kijken we in tassen. Maar twee kleine pilletjes vind je niet gemakkelijk, die heb je zo bij ons binnen.”

Boonstra zegt dat volgens het gebruikelijke protocol is gehandeld en direct de ambulance is gebeld. ,,Meer kunnen wij niet doen.” Hij wijst erop dat dergelijke problemen met drugsgebruik in zijn zaak amper voorkomen. ,,Vraag dat maar na bij politie en gemeente, het aantal keren dat we daarmee te maken hebben is nihil.” Boonstra zegt dat bezoekers in de hardstylescene gemiddeld wel meer drugs gebruiken gezien de aard van de muziek. ,,Die is opzwepend, veel sneller dan op de andere avonden die we hier hebben. Sommigen willen hun deelname daaraan bevorderen door te gebruiken. Dit is onze doelgroep niet. We zijn normaal op vrijdag dicht en hadden de zaak aan een externe partij verhuurd.”

Boonstra ziet gezien de ervaringen in het verleden geen aanleiding dergelijke evenementen voortaan te weren. Hoe het met de vier onwel geworden bezoekers gaat, kan hij niet zeggen. ,,Daar krijgen wij nooit terugkoppeling van.”