Verwachte verliespartij voor Basketball Academie Limburg

Print
Verwachte verliespartij voor Basketball Academie Limburg

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Zonder de Amerikaan Tony Washington, die met een infectie aan een voet kampt, leed Basketball Academie Limburg (BAL) zaterdag een reguliere 101-67 nederlaag in het uitduel tegen titelhouder Donar.

Ook Daan Rosenmuller was niet fit, maar deed ondanks een geïrriteerde achillespees wel mee. BAL kende een slechte start en kwam na een 4-5 voorsprong zes minuten lang niet tot scoren. Donar kon daardoor een 22-5 voorsprong nemen waarna de scherpte aan Groningse zijde snel verzwakte. BAL hervond zich enigszins en speelde na een 48-27 achterstand bij rust een opvallend goed derde kwart.

Mede dankzij zeven rake driepunters uit tien pogingen scoorden de Weertenaren in dat derde kwart net zoveel punten dan in de hele eerste helft (27-27). Met een uitblinkende, nog net 17-jarige, Rink Mast (30 punten met 91 procent van zijn pogingen raak) nam Donar in de slotfase alsnog verder afstand. Namens BAL waren Ivan Simic en Elay Wirjo met vijftien en dertien punten het productiefst. Door de afwezigheid van Washington werd BAL ditmaal in de rebound volledig overklast: 42-23.