Man in grensplaats overleden door koolmonoxide, twee personen zwaargewond

Print
Man in grensplaats overleden door koolmonoxide, twee personen zwaargewond

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Vlodrop -

Een 34-jarige man uit Aken is in Wegberg-Wildenrath, vlak over de grens bij Vlodrop om het leven gekomen door koolmonoxidevergiftiging. Zijn echtgenote en een 33-jarige man verkeren nog in levensgevaar.

Ook vier reddingswerkers moesten zich met vergiftigingsverschijnselen onder behandeling laten stellen, zo meldt de Duitse politie. Zij verkeren echter niet in levensgevaar.

De overleden man was voor een klus vrijdagavond nog aan het werk bij een bedrijf in Wegberg-Wildenrath. Toen de man niet op de afgesproken tijd thuis kwam, besloot zijn vrouw met een bevriende chauffeur naar het bedrijf te gaan waar hij aan het werk was. Ook het driejarige kind van het stel ging mee. Het kind bleef achter in de auto toen het tweetal in de zaak poolshoogte ging nemen. Daar troffen ze het levenloze lichaam van de man aan.

De ingeschakelde hulpdiensten konden even later alleen vaststellen dat hij was overleden. Om onverklaarbare redenen is er uit een fles in het pand koolmonoxide vrijgekomen. Later bleek dat de echtgenote en de bestuurder van de auto ook ernstige vergiftigingsverschijnselen hadden opgelopen. Het kind bleef ongedeerd, maar werd ter observatie wel uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.

Inmiddels is het gevaar voor vergiftiging geweken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →