Jonge vrouw overleden na zware explosie in centrum Parijs, aantal doden nu op vier

Print
Jonge vrouw overleden na zware explosie in centrum Parijs, aantal doden nu op vier

Afbeelding: EPA

Een dag na de zware explosie in Parijs is het stoffelijk overschot van een vermiste vrouw gevonden. De autoriteiten bevestigen dat aan Franse media. Daarmee is het aantal doden opgelopen naar vier. Hulpverleners waren zondag op zoek gegaan naar de vrouw.

Bij de explosie, die hoogstwaarschijnlijk door een gaslek in een bakkerij werd veroorzaakt, kwamen zaterdag al drie mensen om het leven: twee brandweerlieden en een Spaanse toeriste. Nu is daar dus een vierde dode bijgekomen. De omgekomen hulpverleners zijn de 28-jarige Simon Cartannaz en de 27-jarige Nathanael Josselin. Dat melden Franse media. De identiteit van de jonge vrouw is niet bekend gemaakt. Bijna 50 mensen raakten gewond, zeker tien anderen zijn er slecht aan toe.

Het ontploffing deed zich kort voor 9 uur voor in de Rue de Trévise, in het negende arrondissement, ongeveer een kilometer van de Parijse opera. De brandweer werd opgeroepen nadat een gaslek was vastgesteld. De explosie gebeurde net nadat de brandweerploegen waren aangekomen.

Die veroorzaakte een enorme ravage. Verschillende huizen liepen zware schade op. Honderden mensen kunnen hun woningen in de omgeving voorlopig niet meer in, schrijft Le Figaro. Ze werden door de autoriteiten in andere accommodaties ondergebracht.

Onderzoek

Ongeveer 100 politieagenten en bijna 200 brandweerlieden werden volgens Binnenlandse Zaken na de ramp ingezet. De veiligheidsinstanties onderzoeken momenteel of aanpalende gebouwen niet zodanig beschadigd zijn dat ze een gevaar kunnen vormen voor bewoners en omwonenden.