Gebiedsverbod verbannen Venlonaar Farid A. opgeheven

Print
Gebiedsverbod verbannen Venlonaar Farid A. opgeheven
Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De 35-jarige Venlonaar Farid A., die de afgelopen twee weken niet in Venlo mocht verblijven, mag weer terug naar de stad komen. Dat heeft burgemeester Antoin Scholten besloten na overleg met de hoofdofficier van justitie en de politie.

De Venlonaar wordt bedreigd vanuit het criminele milieu. Eerder vonden er in Venlo twee schietpartijen plaats die beide aan hem gelinkt worden. Burgemeester Scholten en de politie zagen zich rond de jaarwisseling genoodzaakt om zware veiligheidsmaatregelen te treffen in de Bolwaterstraat waar de winkel van de vriendin van Farid A., VB Mode, is gevestigd. Deze winkel moest op last van de burgemeester vanwege de dreigende situatie tijdelijk de deuren sluiten. Deze maatregel heeft Scholten met een week verlengd. De burgemeester wil verder geen toelichting geven op het besluit in het belang van het lopende onderzoek.

Lees ook:Verbannen Farid A. is gewelddadige afperser

Onderzoek

Uit onderzoek van De Limburger is gebleken dat Farid A. eerder is veroordeeld voor afpersing met geweld. Hij heeft eerder ook een gevangenisstraf uitgezeten. Op dit moment wordt hij nergens van verdacht.

Tot dusver heeft Farid A. nog geen openheid van zaken gegeven tegenover de politie over de dreigende situatie die rond zijn persoon is ontstaan. De burgemeester liet afgelopen vrijdag weten dat dit zowel de veiligheid van A. zelf als zijn omgeving niet ten goede komt.

Advocaat

Hans Oudijk, de advocaat van Farid A., noemt het opheffen van het gebiedsverbod van zijn cliënt ‘niet meer dan normaal’. “Beide besluiten van de burgemeester waren onrechtmatig.” Daarom is hij ook nog altijd fel op het besluit van de burgemeester om de winkel aan de Bolwaterstraat gesloten te houden. “Dit brengt twee burgers die niets hebben misdaan zwaar in de problemen. Deze maatregel helpt in mijn ogen ook niet om de veiligheid verder te bevorderen.”

Of zijn cliënt of diens vriendin naar de bestuursrechter stapt om de tijdelijke sluiting van de winkel aan te vechten, is nog niet duidelijk. “Er moet eerste een goede financiële afweging worden gemaakt of dat zinvol is. En we weten natuurlijk niet hoelang de burgemeester door zal gaan met onrechtmatig handelen.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →