Nieuwe cursus tot landschapsambassadeur

Print
Nieuwe cursus tot landschapsambassadeur
Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Stichting Landschap Horst aan de Maas start komend voorjaar met een nieuw opleidingstraject tot landschapsambassadeur. De cursus richt zich met name op ondernemers en werknemers van recreatiebedrijven, horeca, verblijfsaccommodaties, agrarische bedrijven met een educatieve/recreatieve nevenfunctie en op vrijwilligers die actief zijn in musea of als gids. Ook wie geïnteresseerd is in lokale geschiedenis en landschapsontwikkeling kan deelnemen.

Goed gastheerschap betekent onder meer je gasten op een aantrekkelijke manier informeren over alles wat de moeite waard is in de regio om te beleven, te proeven en te zien en daarbij ook nog interessante achtergrondinformatie kunnen geven. Deelnemers aan het traject leren dan ook het complete verhaal te vertellen van de eigen streek. Gasten kunnen het gebied hierdoor intenser beleven, wat verder promoten door mond tot mond reclame en terugkeren in de hand werkt.

De cursus bestaat uit vier avondbijeenkomsten en een dagexcursie met betrekking tot het lokale cultuurhistorische erfgoed, landschapsontwikkeling en natuurgebieden, ontwikkeling van de landbouw, de lokale streekgewassen en -producten en de toeristische hoogtepunten. Met het doorlopen van de cursus mogen de deelnemers zich Landschapsambassadeur van Horst aan de Maas noemen - een titel die gebruikt mag worden in alle publicaties. Bovendien ontvangt eenieder het Landschapsambassadeur-muurschildje.

Alle informatie blijft digitaal beschikbaar. Daarnaast wordt exclusief informatiemateriaal beschikbaar gesteld. Belangstellenden kunnen tevens een terugkomdag bijwonen waarin alle nieuwe ontwikkelingen worden besproken. De cursus is ook een prima gelegenheid om elkaar te inspireren tot het ontwikkelen van nieuwe producten, activiteiten en samenwerkingsverbanden.

De bijeenkomsten zijn op 11, 18 en 25 maart en 1 april en duren telkens van 19.30 tot 22.00 uur. Op 13 april staat een dagexcursie onder leiding van een gids gepland. De deelnamekosten bedragen 100 euro. Er is plaats voor maximaal 22 cursisten. Aanmelding gebeurt op volgorde van binnenkomst. Aanmelden/informatie via info@landschaphorstaandemaas.nl. Kijk hier voor meer info.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →