Sven Kramer terug op de troon met tiende titel EK allround

Print
Sven Kramer terug op de troon met tiende titel EK allround

Sven Kramer is in het Italiaanse Collalbo voor de tiende keer in zijn loopbaan Europees kampioen allround geworden.

De 32-jarige Fries greep zondagmiddag met winst op de 1500 meter de leiding in het klassement, en stond die in een rechtstreeks duel met Patrick Roest op de 10.000 meter niet meer af. Roest, die Kramer vorig jaar zijn wereldtitel allround afhandig maakte, moet genoegen nemen met de tweede plek in het eindklassement.

Ritzege

In de laatste rit op de Italiaanse baan reed Roest nog wel de winnende tijd: 13.26,45. Zijn tegenstander Kramer, die 2,36 seconden mocht verliezen op zijn naaste belager, finishte in 13.26,88. Roest reed de hele rit achter zijn kopman aan, maar met een ultieme versnelling wist hij op het laatste rechte stuk alsnog verrassend de ritzege te pakken.

Lees ook: Collalbo voor schaatsers tweede huis

Achter Roest pakte de Noor Sverre Lunde Pedersen EK-brons.

Kramer veroverde zijn eerste Europese titel allround in 2007, eveneens in Collalbo. Hij won dit weekeinde twee afstanden (1500 en 5000 meter) op de Italiaanse buitenbaan.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →