Roda vloert titelkandidaat Eagles, maar grijpt naast periodetitel

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kerkrade / Eygelshoven - Roda JC is de tweede helft van de competitie zondagmiddag uitstekend begonnen. In eigen huis werd titelkandidaat Go Ahead Eagles met 3-1 gevloerd.

Vooraf was duidelijk dat Roda alleen nog de periodetitel kon pakken bij een misstap van koploper FC Den Bosch. Omdat de ploeg van Wil Boessen ruim won bij FC Dordrecht (2-6), was het uitzicht op die prijs al snel verdwenen.

Debutant
Roda begon voortvarend aan het duel. Al binnen het kwartier kwam de ploeg op voorsprong. Linksachter Mitchel Keulen, die mocht debuteren bij afwezigheid van Vansteenkiste, luisterde zijn debuut in het betaald voetbal op met een treffer. Hij werd over het hoofd gezien door de Go Ahead-defensie en werkte bij de tweede paal binnen: 1-0. Lang stond die voorsprong niet op het bord, want na twintig minuten maakte Navrátil al gelijk. De rappe buitenspeler was het eindstation van een snelle aanval van de bezoekers en tikte van dichtbij binnen: 1-1.

Lees ook: FC Den Bosch wint tweede periode in stijl

Het duel ging daarna wat op en neer, zonder dat Roda echt gevaarlijk werd. Toch was het de thuisploeg die op slag van rust scoorde. Engels werd diep gestuurd door Remans en rondde feilloos af: 2-1.

Vermakelijk
Ook in de tweede helft golfde het spel op en neer. Goed was het niet wat beide ploegen in de stromende regen lieten zien, maar vermakelijk was het zeer zeker. De grootste kansen waren voor Remans en Go Ahead-spits Verheydt, maar beide aanvallers kwamen van dichtbij niet tot een doelpunt. In de slotfase voerden de bezoekers de druk nog flink op en kwam het tot enkele hachelijke situaties voor het doel van keeper Novakovic. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Roda’s goudhaantje Mario Engels werkte in de blessuretijd een diepe bal prachtig af en krikte zo zijn marktwaarde nog iets verder op: 3-1.

Lees ook: Sterspeler en debutant stelen show bij Roda