Alzheimercafé over parkinson en dementie

Print
Alzheimercafé over parkinson en dementie
Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Het laatste Alzheimercafé dat in ’t Paradies in Roermond plaatsvindt, gaat over parkinson en dementie. Neuroloog Arthur Korten, die specialist is op dit gebied, gaat tijdens zijn presentatie in op de relatie en verschillen tussen beide kwalen.

Voor de diagnostiek en behandeling wordt samengewerkt in een netwerk. Zo is het aandeel van de parkinsonpatiënten dat voor behandeling een beroep doet op een ergotherapeut de afgelopen jaren bijna verdubbeld. Ergotherapeute Ine van der Schoor vertelt wat die behandeling kan inhouden.

Iedereen kent Parkinson als een ziekte die het lopen en de lichaamshouding verandert. Toch kan Parkinson in sommige gevallen ook tot dementie leiden. Als dit gebeurt, heeft dat veel impact op het leven van de persoon met die vorm van dementie, en zeker ook op de mantelzorger.

Vanaf maart zullen de Roermondse Alzheimercafé’s in de Graasj aan de Knevelsgraafstraat in Roermond plaatsvinden. De Graasj is een ontmoetingsplaats die horeca, ontspanning, werk, zorg en leren verbindt en maatschappelijke- en buurtfuncties laat samenkomen.

Deze keer dus nog in ’t Paradies aan de Munsterstraat 61 in Roermond, op maandag 4 februari. De zaal is open vanaf 19 uur en het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen