Auto te water in Bergen, inzittende overleden

Print
Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp - De brandweer is zondagavond uitgerukt voor een auto die te water is geraakt in Bergen. Een inzittende heeft het niet overleefd.

Het ongeluk gebeurde rond half acht bij de veerpontovergang op de Maasstraat. Twee inzittenden wisten zichzelf in veiligheid te brengen. Een derde inzittende bleef in de auto zitten.

Zoekactie
De brandweer startte daarna een zoekactie naar de auto en het slachtoffer. Aan beide kanten van de Maas werden duikteams ingezet. Ook de politie en een ambulanceteam kwam ter plaatse.

Rond kwart over negen werd de auto gelokaliseerd. Toen de auto op de kant werd gehaald bleek dat de derde inzittende was overleden.

De scheepvaart op de Maas is tijdens de zoekactie stilgelegd. De twee overlevenden zijn naar het ziekenhuis gebracht ter controle.

Ooggetuige
De schipper van het veerpont tussen Bergen en het Brabantse Vierlingsbeek heeft het ongeval zien gebeuren. Hij stond met de veerpont aan de Brabantse wal, toen hij bij de Limburgse aanlegplaats van de pont een auto het water in zag rijden.

Video: SK-Media

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →