Van der Stegen pakt zilver op NK

Print
Van der Stegen pakt zilver op NK

Roel van der Stegen Afbeelding: Ermindo Armino

/ Reuver -

Roel van der Stegen is zondag tweede geworden op het NK veldrijden voor beloften. Op een modderig parcours in het Brabantse Huijbergen was de 21-jarige renner uit Reuver niet opgewassen tegen Ryan Kamp, die vrijwel de hele koers op kop reed.

Van der Stegen finishte 43 seconden achter de winnaar. Een ruime halve minuut na de Limburger pakte Kyle Achterberg het brons.

Modder

,,Ik ben tevreden met deze tweede plek”, vertelde Van der Stegen na afloop. Vooraf was hij een van de grote favorieten, mede vanwege zijn achtste plek op het EK in Rosmalen eerder deze winter. ,,Dit was het hoogst haalbare, zeker gezien mijn matige start. Daarna heb ik weinig fouten meer gemaakt. De modder maakte het erg lastig soms, maar toch was het een goed rondje voor mij.” Het was voor de renner van Cycling Team Limburg de laatste kans op de titel bij de beloften. Volgend seizoen maakt hij de overstap naar de elite.

Lees ook:Veldrijder Roel van der Stegen: goed, maar het moet nog beter

Achtste

De beloften startten tegelijk met de elitemannen en Van der Stegen, die tegenwoordig in Brabant woont, haalde onderweg onder andere voor David van der Poel in, die als achtste eindigde. Als Van der Stegen bij de elite had meegereden was hij achtste geworden. In de andere categorieën speelden de Limburgse veldrijders geen rol van betekenis.