Ooggetuige over doodgereden man in geel hesje: ‘Dit was géén ongeluk’

Print
Ooggetuige over doodgereden man in geel hesje: ‘Dit was géén ongeluk’

Het slachtoffer, Roger B. Afbeelding: AD/Screenshot RTL.be

De 50-jarige man die vrijdagavond werd doodgereden, tikte vlak voor de aanrijding met een sleutel op de ruit van de truck. Dat blijkt uit voorlopig onderzoek van de Belgische autoriteiten. De demonstrant gleed daarna onder de vrachtwagen en overleed ter plaatse.

Het incident gebeurde tijdens een blokkade van de snelweg naar Maastricht door zo’n twintig mensen in gele hesjes. Die blokkeerden ter hoogte van de Belgische plaats Visé één rijstrook om hun ongenoegen over het beleid van de regering te uiten. De demonstratie verliep zonder problemen, tot de demonstranten de chauffeur probeerden tegen te houden.

Gruwelijkheden

Het slachtoffer, de 50-jarige Roger B., probeerde samen met een mededemonstrant alle vrachtwagens tegen te houden. Toen dat met deze truck niet lukte, sloeg B. met een sleutel tegen het raam. Volgens een ooggetuige gaf de chauffeur toen plots gas bij en raakte het protestbord. Hierdoor gleed het slachtoffer uit en kwam zo onder de vrachtwagen terecht. De man overleed ter plaatse.

Lees ook: Chauffeur (56) uit Dongen opgepakt voor doodrijden geel hesje

Ooggetuige

De ooggetuige stond vlak achter het slachtoffer en heeft naar eigen zeggen gruwelijkheden gezien. ,,Ik heb zijn armen gezien, zijn gezicht, zijn lichaam. Dat ging door merg en been. Het was als in de game GTA (Grand Theft Auto, red.). Ik was geschokt”, zei hij op Waalse televisie.

Na afloop hoorde hij zeggen dat het ging om een ongeluk. ,,Dat was absoluut niet zo. Dit was géén ongeluk. Ik zag hem als een gek accelereren. Nog nooit heb ik een vrachtwagen zo snel zien wegrijden.”

Gevlucht

Na de aanrijding vroeg de Belgische politie aan de trucker zijn vrachtwagen even verderop op een parkeerplaats neer te zetten, maar in plaats daarvan ging hij ervandoor.

Lees ook: Gele rozen voor activist Roger, ook uit Limburg

In shock

De broer van het slachtoffer is in shock, zo laat hij in een openbaar Facebook-bericht weten. ,,Goede reis, mijn kleine broertje. Je rebelse kant is ten einde”, schrijft hij. ,,Ik weet zeker dat jij onder de gele hesjes een koning zult blijven. De boze mensen, zij die tot het gaatje gaan, blijven vooral jouw aardige en behulpzame onthouden.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →