Carnavalsvereniging in beraad na brand in huis van prins Holtum

Print
Carnavalsvereniging in beraad na brand in huis van prins Holtum

In en rondom de woning werd gisteren technisch onderzoek gedaan. Afbeelding: mitchell giebels

Holtum -

Een man is opgepakt op verdenking van brandstichting. Het gaat om het huis van de prins van de Katers. De vereniging houdt nu beraad, maar onduidelijk is waarom.

De Holtumse carnavalsvereniging de Katers houdt woensdag beraad na de brand in een huis aan de Martensweg in het dorp. Daar werd zaterdagochtend door de politie een 30-jarige man aangehouden op verdenking van brandstichting.

Tegen de deels zwartgeblakerde voorgevel hangt een grote carnavalssteek met de namen van Mike 1 en prinses Linda, het vorstenpaar dat sinds 23 november de scepter over het Katerrijk zwaait. Volgens een woordvoerder van de brandweer was niemand in het pand aanwezig toen de blusgasten hun werk deden. Of de bewoners zich voor het vuur tijdig uit de voeten hadden gemaakt, kon hij niet zeggen.

Speculaties

De brandweer meldde rond zeven uur op Twitter dat er een uitslaande brand had gewoed, de politie een persoon had aangehouden en de eigenaar van de woning lid van de vrijwillige brandweer was. Op die laatste toevoeging kwamen op Twitter afkeurende reacties. De manschappen van het Bornse korps zouden later op de kazerne samenkomen naar aanleiding van het voorval, dat speculaties in de hand werkte over de identiteit van de aangehouden persoon. Een nabij het huis op straat aanwezige brandweerman zei eerder dat hij niets kon vertellen. Een omwonende die de rookontwikkeling en het blussen vanuit haar raam had aanschouwd verzekerde dat het de huiseigenaar zelf niet kon zijn. „Dat is een heel aardige knul, ik heb hem zojuist nog hier op straat gezien.”

Zwijgzaam

De politie deed verder geen mededelingen. Ook John Janssen, voorzitter van cv de Katers, was zwijgzaam. „We moeten eerst binnen de vereniging het verhaal helder hebben en komen woensdag bij elkaar. Er zijn heel veel speculaties. Het onderzoek is gaande en wij krijgen ook niks te horen.”

De prins, die volgens de site van de vereniging na diens proclamatie de woning zelf verbouwde, was niet bereikbaar.