Chauffeur uit Landgraaf verdacht van doodrijden actievoerder in geel hesje

Print
Chauffeur uit Landgraaf verdacht van doodrijden actievoerder in geel hesje

Afbeelding: Track'88

Een chauffeur uit Landgraaf wordt verdacht van het doodrijden van een 'geel hesje' in België. Dat is bekendgemaakt op een persconferentie in Luik.

De verdachte werkt bij een internationaal transportbedrijf in Maastricht, waar ook zijn vrachtwagen is gevonden. De leeftijd van de chauffeur is niet bekend gemaakt. De verdachte is nog niet opgepakt, zegt de Luikse officier van justitie.

Zoektocht
De politie is inmiddels een zoektocht gestart. Afgelopen zondag is een bezoek gebracht aan de woning van de verdachte in Landgraaf, maar hij bleek niet thuis te zijn.

De man is volgens de Belgische justitie zonder oplegger op de wegblokkade van de gele hesjes ingereden. 

Maandagochtend werd al duidelijk dat een 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit Dongen is vrijgelaten voor het dodelijk ongeluk in het Belgische Visé, bij Luik.

Identieke truck
De truck van de man uit Dongen zou identiek zijn aan de truck van de man uit Limburg. Ten ontrechte is de man uit Dongen zaterdag aangehouden. De werkelijke dader verliet de snelweg nog voor de grensovergang en verdween derhalve van de radar. 

Lees ook: Aangehouden trucker blijkt niets met dodelijke aanrijding te maken te hebben

Na een verhoor werd al snel duidelijk dat de Brabantse chauffeur niets met het dramatische ongeluk te maken had. Hij werd daarom zondag weer vrijgelaten.

Slachtoffer 
Het slachtoffer van de dodelijke aanrijding was een 50-jarige man uit België. Hij protesteerde met twintig anderen in gele hesjes op de snelweg tussen Luik en Maastricht. Daarbij hielden ze al het vrachtverkeer tegen. Overig verkeer mocht over een andere rijstrook wel doorrijden.

Het ging mis toen een vrachtwagen ook over deze rijbaan wilde doorrijden. Het slachtoffer probeerde hem tegen te houden, door met een moersleutel op de zijruit te tikken. Toen de chauffeur gas gaf, belandde de man in het gele hesje onder de wielen. Hij stief ter plekke. Een andere demonstrant raakte gewond. 

Video: Track '88