Vijf vragen aan prins Rens I Loven van De Kaketoes uit Roermond

Print
Vijf vragen aan prins Rens I Loven van De Kaketoes uit Roermond

Kaketoeprins Rens I Loven. Afbeelding: Hans Sweegers

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Herten / Ool / Asselt / Boukoul / Einde -

Het zijn de hoogtijdagen voor de kersverse prins. We vragen hem het hemd van het lijf. Vandaag: Kaketoeprins Rens I Loven (26) uit Roermond.

Prins van de Kaketoes. Een hele eer.

„Absoluut. Het is al jaren een droom om als prins voor te mogen gaan. Ik heb eerder gewerkt achter de bar van het verenigingslokaal van de Kaketoes, café De Post in de Roermondse wijk de Kapel. Daar heb ik veel voorgangers boven op het biljart uit hun dak zien gaan. ‘Daar wil ik ook ooit staan’ heb ik vaak gedacht. Nou, dit jaar is het zover. Helemaal geweldig.”

Wanneer ben je gevraagd prins te worden?

„Dat weet ik nog exact. Het was op 1 augustus. Mijn vader zat in het complot. Ik had samen met mijn vriendin Rachelle bij hem gegeten en hij wilde het na afloop ‘nog even ergens over hebben’. Voor ik het in de gaten had stond een afvaardiging van de Kaketoes voor de deur. Toen ik de scepter zag en dé vraag kwam heb ik een poos geen woord kunnen uitbrengen.”

Was het moeilijk om het prinsschap geheim te houden?

„Schei uit. Dat was echt ongelooflijk lastig. Ik heb ruim vijf maanden moeten zwijgen en smoesjes moeten verzinnen om mijn geheim niet prijs te geven. Er viel een last van mijn schouders toen ik afgelopen zondag werd uitgeroepen en mij eindelijk aan de achterban kon presenteren.

Waar kijk je het meest naar uit de komende weken?

„Daar hoef ik niet lang over te na te denken. De Roermondse optocht op carnavalsmaandag. Normaal sta ik in het publiek. Dit jaar als prins bovenop de praalwagen, samen met mijn adjudanten. Krijg nu al kippenvel als ik er aan denk.”

De prins poetst de dag na zijn uitroepen zelf de feestzaal?

„Natuurlijk, dat hoort er ook bij. Als prins ben je het uithangbord van de vereniging. Dan vind ik het niet meer dan logisch en totaal geen probleem om de scepter even om te ruilen voor een bezem en de feestzaal mee op te ruimen.”