Diploma uitreiking aan jeugdleden van Fanfare Aurora

Print
Diploma uitreiking aan jeugdleden van Fanfare Aurora

De geslaagden van Fanfare Aurora. Afbeelding: Fanfare Aurora

Baexem -

In de Ellenhof in Ell vond zondag 13 januari de diploma uitreiking plaats voor leerlingen die slaagden voor hun praktijk muziekexamen bij Myouthic in Thorn.

Meer dan tweehonderd leerlingen zijn geslaagd voor hun muziekexamen. Van Fanfare Aurora uit Baexem zijn elf leerlingen geslaagd. Tijdens de diploma uitreikingen heeft de jeugd uit handen van burgemeester Verhoeven de diploma’s in ontvangst mogen nemen. Ook werd er gezorgd voor een muzikale omlijsting door de Myouthic Bigband. Van Fanfare Aurora slaagden voor het A diploma Lieke Geraats, Pleun Notté, Julie Parren, Esther Wijers en Maud vd Hurck. Voor B diploma Zoé Bonten (niet op de foto) en Isa Vandewal, voor C diploma Anne Vandewal en Jarno Schlicher voor slagwerk TC.

Doorgaans wordt de regel gehanteerd dat men het A- en B- examen dient te behalen om toe te treden tot het grote korps van een harmonie of fanfare. Sommige muzikanten gaan dan nog voor C-examen, om zichzelf uit te dagen en naar een nog hoger muzikaal niveau toe te werken. Dit jaar had de fanfare het zeldzame genoegen om twee jonge saxofonistes in haar midden te hebben die beide de lat nog hoger leggen; zij hebben D-examen gedaan, het hoogste niveau voor de amateurmuziek. Lotte Jacobs (niet op de foto) en Janou Lambers behaalden dit examen.

Janou heeft zelfs het laatste deel van dat examen met een solistisch optreden samen met het grote korps voor een jury en zaal tijdens het Sylvesterconcert afgerond. Alle geslaagden werden door het bestuur van Fanfare Aurora gefeliciteerd en verrast met een roos als cadeau.