Lezing ‘Natuur en landschap in Midden-Limburg’ door fotograaf Bob Luijks

Print
Lezing ‘Natuur en landschap in Midden-Limburg’ door fotograaf Bob Luijks

De Beegderheide, door de lens van Bob Luijks Afbeelding: Bob Luijks

Thorn -

Bob Luijks is fulltime professioneel natuurfotograaf. Hij verzorgt op maandag 28 januari in zaal Oad Thoear in Thorn een lezing, met als thema ‘Natuur en landschap in Midden-Limburg’.

In de fotografie kun je Bob het best typeren als een duizendpoot. Het fotograferen vormt slechts een vertrekpunt voor alle andere activiteiten en werkzaamheden, zoals het schrijven van tijdschriftartikelen en boeken, het vormgeven daarvan, het overdragen van zijn passie via workshops, fotosafari’s en presentaties.

Aan het eind van 2013 zag het gratis digitale tijdschrift Limburg in Beeld het levenslicht. Met dit kwartaalmagazine probeert Bob iedereen enthousiast te maken voor zijn grootste passie: Limburg. Met deze voorliefde laat Bob zien dat je niet altijd ver van huis hoeft te gaan voor bijzondere foto’s. Respect voor de natuur staat voorop in zijn werk . Een deel van de inkomsten vloeit dan ook terug naar natuurbehoud. Tijdens de presentatie geeft hij een kijkje achter de schermen. Verder zal hij vooral vertellen over de vele bijzondere plekjes, planten en dieren die hij tijdens zijn werk tegenkomt.