Wandeling IVN Meerssen over de Sint-Pietersberg

Print
Wandeling IVN Meerssen over de Sint-Pietersberg

Wellicht worden de deelnemers aan deze wandeling verrast door het eerste ‘winterse landschap’ van het nieuwe jaar. Afbeelding: Harry Heuts

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Maastricht / Itteren -

IVN Meerssen verzorgt zondag 20 januari een dagwandeling van 10 à 12 kilometer.

De wandeling begint op de Kesselskade in Maastricht (bij de bushalte van lijn 10) en vandaar gaat de wandeling door Maastrichts groen naar de Pietersberg, waar de deelnemers aan de wandeling het groen en de diverse markante gebouwen van Maastricht van bovenaf kunnen zien.

De Sint Pietersberg heeft vele gezichten. De Sint-Pietersberg geniet bekendheid vanwege de uitgestrekte onderaardse kalksteengroeven, die door mensenhanden tot stand zijn gekomen. Hierdoor ontstond er een uniek grottenstelsel. Maar ook het plateau zelf, onderdeel van het grotere plateau van Caestert, biedt een boeiend schouwspel. Door de aanwezigheid van kalk kunnen zich aan de oppervlakte kalkgraslanden met bijzondere plantensoorten ontwikkelen. Vanaf het plateau van de Sint Pietersberg hebben bezoekers een prachtig uitzicht over het Maasdal en de stad en de vele markante gebouwen die Maastricht kent. Beeldbepalend zijn onder meer de Sint Servaaskerk, de Sint Jan en de Onze Lieve Vrouwekerk.

Vertrek is om 9.30 uur met buslijn 10 vanaf de P&R Maastricht Noord. Uitstappen op de Kesselskade in Maastricht. Vanaf deze bushalte vertrekt de wandeling om 10.30 uur door Maastricht naar de Sint Pietersberg. Iedereen is welkom, lidmaatschap van IVN Meerssen is niet vereist. Aanmelden is niet nodig. De wandelgidsen zijn Rieki Notten (tel. 043-3645416) en Wil Lemmens.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen