EHBO Heel gooit arts uit vereniging

Print
EHBO Heel gooit arts uit vereniging

Afbeelding: Koen Suyk

Heel / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De EHBO-afdeling Heel zegt het lidmaatschap van arts Nico Mul op. Volgens Mul omdat hij jaren geleden ten onrechte is beschuldigd van kindermisbruik.

In een mail zegt de EHBO-vereniging Muls lidmaatschap op wegens klachten over zijn gedrag. Als hij toch op bijeenkomsten verschijnt wordt ‘zo nodig de sterke arm ingeschakeld’.

Mul denkt dat hij opnieuw wordt ingehaald door zijn verleden. De Roermondse arts raakt in 2009 in opspraak na een uitzending van het tv-programma Undercover van Alberto Stegeman. Een vrouw doet zich voor als 14-jarig meisje dat via de webcam contact heeft met Mul. Op een gegeven moment is zijn geslachtsdeel ontbloot. Mul maakt vervolgens een afspraak om het ‘meisje’ te ontmoeten, en stuit daar op Stegeman.

Meerdere websites publiceren hierover en noemden Mul daarbij pedofiel. Via rechtszaken dwingt Mul de sites tot rectificatie. Voormalig SP-Kamerlid Nina Kooiman moet heel 2019 een rectificatie op haar Twitter-tijdlijn zetten na het plaatsen van berichten over Mul. Er is nooit aangifte gedaan en Mul nooit veroordeeld voor misbruik, stellen de rechters.

Gedrag

Voorzitter Will Reijnders ontkent stellig dat Mul vanwege zijn verleden uit de EHBO-vereniging is gezet. „We hebben van meerdere leden klachten gekregen over zijn gedrag. Niemand wil nog met hem werken.” Voorbeelden van het gedrag wil Reijnders om privacyredenen niet geven. „Toen we hem op het gedrag aanspraken, begon hij zelf over zijn verleden.”

Mul weet zeker dat hij vanwege de internetverhalen weg wordt gestuurd. Hij wijst op een mail waarin de voorzitter schrijft: „Wij als vereniging willen hiermee niet geassocieerd worden. (...) Omdat wij ook kinderen als lid hebben, willen we ook binnen de vereniging conflicten voorkomen.”

De arts wil de EHBO-vereniging voor de rechter dagen om zijn lidmaatschap te kunnen behouden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen