Dirigent Fried Dobbelstein neemt na 30 jaar afscheid van fanfare St. Cecilia

Het afscheidsconcert voor dirigent Fried Dobbelstein met Koninklijke Harmonie St. Cecilia vond plaats op zondag 13 januari in de harmoniezaal van Mheer. Fried was 30 jaar dirigent van de Koninklijke Harmonie St Cecilia. Zijn muziekvrienden, waaronder Imke Heitzer, Fenna Ograjensek, Emma Moonen, Leon van Wijk en broer Jos Dobbelstein zorgden voor het muzikale tintje samen met ‘zijn’ harmonie. Fried werd door diverse sprekers lovend toegesproken en voorzitter Bert Senden benoemde hem tot eredirigent met de bijbehorende versierselen. Omdat hij een liefhebber is van Tirol, was zijn laatste klus als dirigent de Radetzky Marsch van Johan Strauss senior. De maestro droeg na het laatste stuk het stokje over aan zijn opvolger en oud-leerling Bart Deckers. (Foto’s Gert Lammer)
Print

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen