Wendy van Dijk stapt over van RTL 4 naar SBS 6 van John de Mol

Print
Wendy van Dijk stapt over van RTL 4 naar SBS 6 van John de Mol

Presentatrice Wendy van Dijk (47) stapt over van haar huidige werkgever RTL 4 naar Talpa: het mediahuis van John de Mol. Wanneer Van Dijk bij haar nieuwe werkgever aan de slag gaat, is nog niet duidelijk. Haar contract bij RTL4 loopt eind juni af.

Wendy, zo liet ze maandagavond weten, is erg blij met de transfer naar Talpa waar de zenders Veronica, SBS 6 en Net 5 onderdeel van zijn. ,,Ik kijk ernaar uit om samen met Talpa Network verder te bouwen aan Wendy Multimedia, waar we vier jaar geleden succesvol mee zijn gestart,” zegt Wendy van Dijk. ,,Ik heb heel veel zin om nieuwe televisieavonturen aan te gaan bij de zender waar ik ben begonnen! Ik krijg bij Talpa Network de ruimte om op hele innovatieve manieren met de kijkers in contact te zijn. Dat is voor mij de verdieping waar ik naar op zoek was.” Ze gaat hoe dan ook Dance Dance Dance en misschien Superkids doen bij SBS 6.

Verder komen er nog andere, nog te ontwikkelen programma’s haar kant op. ,,John de Mol heeft gezegd dat hij me goede programma’s gaat bieden. Hij vertelde ‘als ik dat niet doe, heeft een samenwerking weinig zin’.

Triple A-ster

,,Met Wendy halen we echt een triple A-ster binnen,” reageert Talpabaas John de Mol in een statement. ,,Zij heeft zoveel ervaring, zij is zo’n grote naam. Ik heb gemerkt dat dit steeds belangrijker wordt bij het grote publiek. Ik vind het geweldig om Wendy als persoon erbij te hebben, en ik ben er ook zeker van dat wij samen grote stappen kunnen zetten om het multimedia merk Wendy nog veel groter te maken dan het nu is.”

Wendy, die recent nog liet weten ‘goed te zitten bij RTL’, is sinds juli 2006 één van de grote sterren geweest van RTL, waar ze onder andere The Voice of Holland presenteert. Haar overstap naar Talpa Network - feitelijk een terugkeer naar haar oude werkgever SBS 6 - is in goed overleg gegaan. ,,Ik heb bij RTL de kans gekregen om mij als presentatrice en als actrice enorm te ontwikkelen de afgelopen jaren. Ik ben RTL daar zeer dankbaar voor. Ik zal altijd terugkijken op een heel waardevolle en warme tijd.” Volgens Wendy heeft ze het ‘verschrikkelijk moeilijk’ gehad met de kezue om over te stappen van RTL naar Talpa. ,,Maar in mijn onderbuik bleef de nieuwe uitdaging bij Talpa voelbaar. Daarom ga ik met pijn in het hart weg bij RTL.”

RTL-baas Sven Sauvé liet vanavond aan deze site weten het vertrek van Wendy te betreuren. ,,Zij is al jarenlang een zeer gewaardeerde collega die aan het succes van RTL een grote bijdrage heeft geleverd als presentatrice en actrice. We wensen haar veel succes bij Talpa. Wij gaan op zoek naar een nieuwe presentatiepartner voor Martijn Krabbé bij The Voice.”

Huwelijk

Voormalig RTL-programmadirecteur Erland Galjaard (51), de echtgenoot van Wendy van Dijk, stopte in februari vorig jaar met zijn functie bij de commerciële zender. Algemeen bekend is inmiddels dat hij zeer waarschijnlijk ook bij Talpa aan de slag gaat. Talpa heeft bevestigd dat het gesprekken voert met de voormalig RTL-programmadirecteur over een eventuele nieuwe functie binnen het bedrijf. Het huwelijk van Galjaard en Van Dijk bevindt zich momenteel in zwaar weer. De twee zijn aan het knokken om hun relatie te redden.

De kans dat ook Martijn Krabbé (RTL4) naar Talpa gaat, is overigens klein. John de Mol hoeft hem (voorlopig) niet te bellen voor Talpa, hij heeft nog een driejarig contract bij RTL, zo liet hij recent weten. ,,,En zolang de inhoud mij aanstaat, blijf ik deze club trouw.” Krabbé wenste Van Dijk vanavond via Instagram veel succes. ,,Ik ga je missen.”

Wat de overstap van Wendy van Dijk betekent voor haar aandeel in The Voice of Holland, is nog niet helemaal duidelijk. Van Dijk liet vanavond weten het nu lopende seizoen in elk geval af te zullen maken. Wel is zeker dat John de Mol zijn succesvolle format naar zijn eigen bedrijf wil halen. Of dat kan, wordt momenteel door juristen van RTL en Talpa onderzocht. Gezien de uitspraak van RTL-baas Sauvé dat een vervanger voor Wendy bij The Voice wordt gezocht, blijft het programma daar voorlopig nog. Volgens Wendy van Dijk zelf, zo vertelde ze vanavond aan RTL Boulevard, heeft John de Mol haar niet beloofd dat The Voice hoe dan ook naar SBS 6 zal gaan. Met grote stelligheid. ,,Nee, dat is niet het geval.”

Wendy van Dijk is niet de eerste zogenoemde A-ster die van RTL 4 verkast naar Talpa. Gordon en Johnny de Mol gingen haar al voor. Hetzelfde geldt voor Lodewijk Hoekstra, Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. Hoe dan ook raast momenteel een ware transfertornado door de Nederlandse tv-wereld.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen