Natuurfoto expositie Fotogroep Weert: ‘Grenspark Kempen~Broek uniek in beeld’

Print
Natuurfoto expositie Fotogroep Weert: ‘Grenspark Kempen~Broek uniek in beeld’

Water laat zich overal zien in het Grenspark Kempen~Broek. Afbeelding: Anja Matheeuwsen

Weert -

De burgemeester van de stad Bree, mevrouw Van der Auwera, opent zondag 20 januari de natuurfoto expositie ‘Grenspark Kempen~Broek uniek in beeld’ in het Natuureducatief Centrum Mariahof in Beek-Bree (B).

Dertien natuurfotografen van Fotogroep Weert hebben gedurende twee jaar het bijzondere karakter van Grenspark Kempen~Broek op foto’s vastgelegd. De foto’s zijn steeds genomen vanaf het wandelpad, dus waarneembaar voor iedere wandelaar. Met grote fotopanelen en een interactieve audiovisuele presentatie kan men kennis maken met de enorme diversiteit en de bijzondere schoonheid van het gebied.

Het Grenspark Kempen~Broek kent ongekende en bijzondere natuurwaarden. Deze zijn bij een groot publiek nog onbekend. Voor de groep natuurfotografen van Fotogroep Weert aanleiding om gedurende twee jaar dit internationaal unieke natuurgebied in verschillende seizoenen op beeld vast te leggen. Het gebied is bijzonder door de grote afwisseling van zandverstuivingen, moerasbossen, de vele beken en plassen. Door de vele waterlopen en bijbehorende watermolens kent het gebied ook een rijke geschiedenis.

Grensoverschrijdende samenwerking

Zo’n 40 partijen binnen het Grenspark Kempen~Broek werken al jarenlang intensief samen om deze grensoverschrijdende streek met zijn landschappelijke eigenheid en natuurlijke waarden te behouden, uit te bouwen en beleefbaar te maken. De samenwerkende partijen zien dit gebied met hoge natuur- en landschapswaarden, recreatieve en toeristische mogelijkheden als basis voor een duurzame en grensoverschrijdende streekontwikkeling en motor voor de lokale economie.

Wanneer te zien?

De expositie is te zien in het Natuureducatief Centrum Mariahof, Mariahofstraat 51 in Beek-Bree op zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur. De expositie loopt van zondag 20 januari tot 5 mei.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje