‘De Weg’: een actuele muziektheatervoorstelling

Print
‘De Weg’: een actuele muziektheatervoorstelling

Ekaterina Levental vertelt haar persoonlijke verhaal. Afbeelding: Posterholts Gemengd Koor

Posterholt -

‘De Weg’ vertelt het aangrijpende verhaal van Ekaterina Levental over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. Een verhaal over afwijzing, verlies, veerkracht en hoop, gezien door de ogen van een tiener. Geïllustreerd met muziek.

Met deze persoonlijke muziektheatervoorstelling neemt zangeres en harpiste Ekaterina Levental het publiek mee op de weg, die zij als tiener aflegde. ‘De Weg’, die leidde van land naar land, toen zij en haar familie na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie niet in Oezbekistan konden blijven door oplaaiend antisemitisme. Ekaterina speelt harp, zingt, danst en vertelt over haar afkomst en hoe die van de ene op de andere dag bepalend werd in het alledaagse leven. Hoe ze op haar weg zocht naar het sprookje zoals ze dat kende uit het theater.

Ekaterina Levental studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan het Conservatoria van Enschede, Detmold (Duitsland) en Rotterdam. Zij is al bij Podium Witteman en De Wereld Draait Door geweest om over haar vluchtelingenverhaal te vertellen.

Voorstelling

‘De Weg’ wordt uitgevoerd op zondag 10 februari om 15.00 uur in cultureel centrum De Beuk, aan de Nieuw Holsterweg 25 in Posterholt. Entreekaarten kosten vijftien euro, inclusief een consumptie. Voor middelbare scholieren kost een entreekaart zeven euro vijftig. Kaarten bestellen kan via e-mail: posterholtsgemengdkoor@gmail.com, telefonisch bij M. Palmen, tel. 0475-407062 of aan de kassa.