PvdA: Gennep moet meer mensen met schulden helpen

Print
PvdA: Gennep moet meer mensen met schulden helpen

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

Krijgen in Gennep genoeg mensen met schulden de hulp die ze nodig hebben? Die vraag werpt oppositiepartij PvdA in Gennep op. Wie in Gennep in de problemen komt doordat schulden steeds verder oplopen, kan hulp krijgen. Maar volgens de PvdA is het aantal mensen dat geholpen wordt vrij klein.

Naar schatting 1.000 huishoudens in Gennep kampen met problematische schulden, weet PvdA’er Luc Brouwers. Daarvan krijgt slechts een klein deel actieve hulp: ongeveer zeventig huishoudens.

Vangnet

Brouwers vraagt zich namens zijn partij af of inwoners van Gennep wel weten dat ze bij de gemeente kunnen aankloppen. Tegelijk wil de PvdA weten of de gemeente Gennep niet te streng is bij het bepalen wie wel of geen toegang krijgt tot de schuldhulpverlening. Wat kan Gennep doen voor mensen die niet in aanmerking komen voor de afgesproken schuldhulp? Is daarvoor ook nog een vangnet?

Brouwers kaartte anderhalf jaar geleden al aan dat in de schuldhulpverlening te lange wachttijden ontstonden. Wie aanklopte bij de gemeente moest soms lang geduld hebben voordat ondersteuning daadwerkelijk startte.

Drempel

Juist omdat mensen met problematische schulden zich in een kwetsbare positie bevinden, zou de drempel naar hulp zo laag mogelijk moeten zijn, stelde de PvdA. Inmiddels is de aanpak bij de schuldhulp op onderdelen aangepast. Hulpvragers worden beter geïnformeerd over hoe hun aanvraag ervoor staat. Mensen kunnen bezoek aan huis krijgen om daar een aanvraag te regelen en de wachttijden zijn verkort.

Toch gaat het nog niet goed genoeg, denkt Brouwers. Daarover wil hij snel met de gemeenteraad praten.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje