Koninklijke Harmonie van Thorn op Rusland-reis

Print
Koninklijke Harmonie van Thorn op Rusland-reis

Wie steunt de Koninklijke Harmonie? Afbeelding: Koninklijke Harmonie Thorn

Thorn -

De Koninklijke Harmonie van Thorn gaat van 27 april tot en met 2 mei op muzikale (concert)reis naar Sint-Petersburg. Om deze reis mogelijk te maken is er een crowdfunding-actie gestart.

De reis staat in het teken van de samenwerking tussen de Koninklijke Harmonie van Thorn, het Conservatorium Maastricht en het Rimsky-Korsakov Conservatorium in Sint-Petersburg. In deze wereldstad worden drie galaconcerten uitgevoerd, waarvan één speciaal voor studenten, docenten en dirigenten van het Russische conservatorium. De Koninklijke van Thorn brengt, onder leiding van chef-dirigent Jan Cober, een gevarieerd programma ten gehore, waarvan ook expliciet West-Europese composities onderdeel uitmaken. Zo beleeft ‘Nemesis’ van de Spaanse componist José Suñer Oriola een Russische première. Naast het muzikale gedeelte van de reis wordt kennis gemaakt met de Russische cultuur, onder andere door een bezoek aan het Hermitage-museum en het Peterhof paleis.

Crowdfunding-actie

Om deze muzikale en culturele reis mogelijk te maken, is er een crowdfundingactie gestart. Op deze manier is het voor iedereen mogelijk om de Koninklijke Harmonie van Thorn financieel te ondersteunen. Meer info vind je hier. Voor algemene inlichtingen over deze reis: info@kht.nl