Blue Monday Run & Walk in Panningen

Print
Blue Monday Run & Walk in Panningen

Doorbreek het donkere maandaggevoel met een wandeling of hardloopsessie tijdens de Blue Monday Run & Walk. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Panningen -

Blue Monday is volgens Wikipedia de meest deprimerende dag. Deze valt dit jaar op maandag 21 januari. MIND doorbreekt dit taboe om juist op deze dag de Blue Monday Run & Walk te houden.

MIND is een organisatie die als doel heeft om samen psychische gezondheid te verbeteren. Waar Blue Monday staat voor de dag waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen, zorgen Tineke en Ine van MIND voor een lichtpuntje. Iets om naar uit te kijken. „Ons doel is om door middel van Mindful, Fun Run and Walk de psychische gezondheid te verbeteren. Er wordt daarbij aandacht besteed aan het onderwerp depressie. Volgens ons is dit de beste remedie om je beter te voelen, de zintuigen te prikkelen en aandacht te hebben voor de omgeving”, leggen Ine en Tineke uit. „Dit doen we met allerlei intermezzo’s tijdens het wandelen of hardlopen. Het gaat niet om snelheid of afstand. Het is geen wedstrijd, maar een positieve ervaring. Na afloop gaan we met een kop gezonde soep met elkaar in gesprek.”

Aanmelden

De Blue Monday Run & Walk vindt plaats van 19.30 tot 21.30 uur. Startlocatie is het Thyas complex aan de Minister Calsstraat 9-11 te Panningen. Er is een wandelroute van +/- 5 km en een hardlooproute van +/- 7 km. Deelnamekosten bedragen € 15,- euro inclusief versnapering en bijdrage voor het goede doel MIND. Het is wel noodzakelijk om vooraf aan te melden via info@buitengewooninbalans.nl of info@running-company.nl Vermeld daarbij de voorkeur voor wandelen of hardlopen.