Trump betaalt fastfood-feestje uit eigen zak door shutdown

Print
Een deel van de Amerikaanse begroting is geblokkeerd door onenigheid over de bouw van een muur aan de grens met Mexico - de zogenaamde ‘shutdown’ - en dus heeft de Amerikaanse president Donald Trump het fastfood-feestje voor het American football-team van de Clemson University op het Witte Huis uit eigen zak betaald.

Volgens Trump, zelf een groot liefhebber van fastfood, werden er pizza's, driehonderd hamburgers en massa's frieten besteld voor het team dat vorige week nationaal kampioen werd van de College teams. Op een foto is een glunderende president te zien, achter de stapels bestellingen van McDonald’s, Burger King en Wendy’s. Een voorkeur voor een van de ketens heeft Trump naar eigen zeggen niet, ‘als het maar Amerikaans is’.

Bekijk meer opmerkelijke video's.

Zelf betaald
Witte Huis-woordvoerster Sara Sanders tweette dat ‘de weigering van de Democraten om een compromis te bereiken over de grensbeveiliging, de president niet heeft tegengehouden om de kampioenen te ontvangen (...) Hij heeft zelf betaald voor het evenement, met enkele van Amerika’s fantastische fastfood-tenten als leverancier’.

De shutdown duurt al 24 dagen. De onderhandelingen zitten in een impasse.