Rayerveldweg

Gevaarlijke spoorwegovergang in Reuver kan snel dicht

Print
Gevaarlijke spoorwegovergang in Reuver kan snel dicht

De spoorwegovergang op de Rayerveldweg in Reuver gaat binnenkort dicht. Afbeelding: Lé Giesen

Reuver / Beesel -

De onbewaakte spoorwegovergang op de Rayerveldweg in Reuver kan binnenkort gesloten worden. Omwonenden en belanghebbenden verzetten zich er niet tegen.

Marcel Roelofs juicht dat toe. Op de dag dat hij als wethouder van de gemeente Beesel begon (5 juli 2018) vond nog een botsing tussen een trein en een tractor plaats. Hij rept van een „heel gevaarlijke overweg”. „In het donker hoor en zie je de trein vaak niet aankomen.”

ProRail

Spoorbeheerder ProRail wil af van de onbewaakte spoorwegovergangen. De Rayerveldweg wordt versneld opgeheven. Dat heeft te maken met de ‘laatste ongevallen die ter plaatse’ zijn gebeurd. Daarnaast wordt de Maaslijn tussen Roermond en Nijmegen geëlektrificeerd. Dat betekent dat er straks meer treinen passeren, die bovendien een hogere snelheid hebben.

De gemeente heeft overleg gevoerd met belanghebben, onder wie de voorzitter van de LLTB, een loonbedrijf dat in de buurt is gevestigd en een wandelvereniging. Ze zijn niet tegen de sluiting van de spoorwegovergang. Er is al een omleiding van de wandelroute bedacht en agrariërs maken al gebruik van een andere, bewaakte overweg.

Bezwaar

Tegen het voornemen van de gemeente Beesel om de Rayerveldweg aan het openbaar verkeer te onttrekken, werden geen bezwaren ingediend. De gemeenteraad moet op 28 januari het definitief besluit nemen. Als de raad instemt, kan ProRail bij wijze van spreken de overweg direct afsluiten met een hekwerk. Tegen het besluit van de raad kan nog bezwaar worden gemaakt.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje