Khalouta start voetbalschool voor peuters en kleuters

Aziz Khalouta speelt momenteel bij tweededivisionist De Treffers.

Aziz Khalouta speelt momenteel bij tweededivisionist De Treffers. © Lé Giesen

Abdelaziz Khalouta, voormalig speler van onder meer VVV-Venlo en Fortuna Sittard, is een voetbalschool voor peuters en kleuters gestart.

Qasim Hakim

De 29-jarige Venlonaar speelde voor Fortuna Sittard, VVV, Pandurii Targu Jiu, FC Den Bosch en Moghreb Tetouan. Na zijn avontuur in Marokko keerde hij vorig jaar oktober terug in Nederland om voor tweededivisionist De Treffers te gaan spelen. Daarnaast is de Venlose aanvaller van start gegaan met een voetbalschool voor kleine kinderen van twintig maanden tot en met zes jaar, genaamd Peuterkevoetbal.

Khalouta kende tussen 2012 en 2018 een profcarrière met ups en downs. „Ik vind het mooi geweest en wil me nu op mijn maatschappelijke carrière gaan richten. Mijn doel is om jonge kinderen de kans te geven om zich al vroeg te ontwikkelen als voetballer. Ik heb die kansen als kind niet gehad’’, legt Khalouta uit. „Natuurlijk staat het plezier voor deze kleine kinderen op de eerste plaats, maar het is daarnaast belangrijk dat ze voetbaltechnische vaardigheden onder de knie krijgen. Dat maakt het alleen maar leuker. Kinderen worden daar blij en vrolijk van. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen als voetballertje. Ik werk samen met vrijwilligers en stagiaires met een pedagogische- en/of voetbalachtergrond. We werken in kleine groepjes zodat ieder kind voldoende aandacht krijgt binnen de techniek- en wedstrijdvormen’’, zegt Khalouta, die op zijn website www.peuterkevoetbal.nl vertelt dat hij zoals vele anderen ervaart dat kinderen steeds minder buiten spelen en achter de computer blijven hangen. „Wij willen daar verandering in brengen. Als ik aan kinderen vraag waarom ze niet naar buiten gaan, krijg ik vaker het antwoord dat de speelplekken buiten saai zijn. Onze ‘speelplek’ moet het tegenovergestelde zijn. Leuk en uitdagend. Geen joystick meer in de hand, maar weer de bal aan de voet.’’

Zelf voetbalt Khalouta sinds kort weer in Nederland voor De Treffers, de nummer twaalf van de tweede divisie die afgelopen zondag met 3-1 van Jong Sparta won. Veel plezier heeft hij nog niet aan zijn nieuwe club kunnen beleven. De aanvaller staat namelijk met een enkelblessure aan de kant. ,,Zuur, maar ik kan me nu wel meer focussen op mijn nieuwe project.’’

De trainingen zijn op woensdagmiddag en zaterdagmorgen in de Witte Kerk in Venlo aan de Agnes Huijnstraat in Venlo-Noord. Kinderen kunnen aangemeld worden via de website van de voetbalschool. Meer informatie is op te vragen via info@peuterkevoetbal.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee