Scepter hofnar CV Grensülle Vaals dag lang ‘ontvoerd’

Print
Scepter hofnar CV Grensülle Vaals dag lang ‘ontvoerd’

Het bewijs: de ontvoerde narrenscepter van de Grensülle werd onbeheerd op de bar achtergelaten. Afbeelding: CV De Schnapsnaze

Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis -

Het is les één voor iedere Raad van Elf: laat geen attributen onbeheerd achter. Je weet namelijk nooit wie ermee aan de haal gaat.

Maar goed, het was gezellig bij de afterparty van de Herrenzitsoeng afgelopen zondag. Zodoende liet de hofnar van Vaalser CV De Grensülle de scepter even op de bar liggen. Kapitale fout, want de staf was snel ‘ontvoerd’ door Vijlense carnavalisten. Zij gaven de scepter af bij de CV De Schnapsnaze, waar de scepter een dag later werd opgehaald door prins Jürgen I. In ruil voor een rondje drank.

Gevoelig

Dat gebeurde uiteraard niet voordat deze gevoelige diefstal er door het buurdorp even lekker werd ingewreven. Het is een sport, zegt secretaris Dennis Ernes van De Grensülle, om elkaars scepter te bemachtigen. De scepter van de hofnar heeft volgens hem echter niet de historische waarde van die van de prins, die sinds de oprichting van de vereniging in 1948 in gebruik is.

Prinses Christel

Ernes: „Toevallig is CV de Grensülle vrijdag op de proclamatie van De Schnapsnaze ook even in het bezit geweest van de scepter van Prinses Christel. Gezien de goede band hebben ook wij hem netjes teruggegeven.”