Heldenaar John B. blijft vastzitten voor moord op Tanja Gurskaja

Print
Heldenaar John B. blijft vastzitten voor moord op Tanja Gurskaja

Afzetting na de dodelijke schietpartij in ’t Ven in 2012. Afbeelding: Lé Giesen

Helden / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld -

John B. (57) uit Helden, hoofdverdachte in de zaak van de moord op Tanja Gurskaja in Venlo, blijft in de cel. Dat heeft de rechtbank in Maastricht dinsdag bepaald.

De rechters zijn het met Openbaar Ministerie (OM) eens dat de voorlopige hechtenis van B. moet voortduren. De advocaten van de man uit Helden, Marcel Heuvelmans en Geert-Jan Knoops, hadden vorige week tijdens een tussentijdse zitting gevraagd om B. vrij te laten.

Tweede keer

De politie pakte de Heldenaar in juli 2018 voor de tweede keer op in het onderzoek naar de moord op Tanja Gurskaja. De vrouw werd in 2012 in Venlo doodgeschoten. Het OM ziet John B. als de opdrachtgever achter de liquidatie. Het vermoeden is dat de beweerde schutter, een man uit Letland, het had gemunt op haar man Wilmo Rebel.

Beloning

Volgens medeverdachte Dennis W. uit Tegelen heeft John B. een beloning van 50.000 euro uitgeloofd om Rebel te liquideren. De aanleiding zou een conflict over cocaïnehandel vanuit Brazilië zijn.

W. is de kroongetuige van justitie. Hem is in ruil voor een verklaring zes jaar strafvermindering in het vooruitzicht gesteld. De raadslieden van B. zetten grote vraagtekens bij de deal en de belastende verklaring van Dennis W.

Het proces gaat later dit jaar verder.