Oog horeca valt op Geleense Raadhuisstraat

Print
Oog horeca valt op Geleense Raadhuisstraat

Horeca moet in het raadhuis komen. Afbeelding: Erik Thomas Architect

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Verschillende ondernemers onderzoeken of ze een horecazaak kunnen openen in de Geleense Raadhuisstraat, dicht bij het horecaplein dat daar moet ontstaan.

Volgens de gemeente is het te vroeg te zeggen of die ontwikkeling doorzet. Ondernemers informeren naar gemeentelijke stimuleringsregelingen om het centrum van Geleen te hervormen. Ook komen er vragen binnen of het bestemmingsplan horeca in de Raadhuisstraat toestaat. Namen van ondernemers wil de gemeente niet noemen.

Clustering

Wijnbar Vicini, Feron’s Corner en Jolie’s vormen al de eerste clustering van horecazaken rond de Markt bij het oude raadhuis, waarin ook horeca komt. Het raadhuis moet blikvanger worden van het nieuwe horecaplein, dat het vervallen horecastraatje gaat vervangen.

Restaurant Battice, dat nu aan de Rijksweg zit, oriënteert zich op een verhuizing naar de Raadhuisstraat. Volgens de eigenaresse moet er veel uitgezocht worden om te bezien of dat haalbaar is.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje