Man (33) vlucht in onderbroek over de autoweg

Print
Man (33) vlucht in onderbroek over de autoweg

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Heerlen / Hoensbroek -

Op de vlucht voor de politie is een 33-jarige man dinsdag, gekleed in enkel een onderbroek, over de stadsautoweg in Heerlen gerend.

Agenten wisten hem snel in te rekenen.

De bewoner van De Tichel ging er vandoor toen de politie bij hem een huisbezoek bracht. Agenten wilden hem aanhouden, omdat hij in het afgelopen jaar minstens vier keer in Heerlen had getankt zonder te betalen.

Op het moment dat bij de man werd aangebeld vluchtte hij in paniek via de achterzijde uit de woning. Met twee boodschappentassen vol harddrugs en attributen voor het maken van harddrugs, verliet hij halsoverkop het huis.

Struikgewassen

Gekleed in enkel een kleurrijke onderbroek en een paar schoenen worstelde de man zich door meerdere struikgewassen, om vervolgens over de drukke autoweg N281 te vluchten. Enkele agenten konden hem aan de overkant van de snelweg arresteren. De man had tijdens zijn vlucht ook nog eens ruim 2 KG amfetamine (harddrugs) weggegooid. Alle aangetroffen spullen zijn inbeslaggenomen. De verdachte is ingesloten in het politiebureau.

De verdachte wordt donderdag voorgeleid bij de Rechter Commissaris.

Inmiddels is de burgemeester van Heerlen verzocht om de woning voor 12 maanden te sluiten. De verdachte had grote hoeveelheden drugs in zijn woning. Tevens bestaat het vermoeden dat hij thuis ook vervaardigde.