Rutte betreurt verlies van premier May

Print
Rutte betreurt verlies van premier May

Afbeelding: ANP

Premier Mark Rutte betreurt de zware nederlaag die de Britse premier Theresa May heeft geleden in het Lagerhuis over haar Brexitdeal. Hij blijft achter het huidige akkoord staan.

,,Ik betreur, maar respecteer de uitslag van de stemming in het Britse Lagerhuis over huidige Brexitdeal. Nederland en de EU staan achter het huidige akkoord, maar blijven ons voorbereiden op alle mogelijke scenario’s. Ondanks deze tegenslag betekent dit nog geen ‘no-deal’ situatie. Hoe nu verder is aan het Verenigd Koninkrijk”, laat hij op Facebook weten.

Lees ook:Zwaar verlies voor premier May. En wat nu?

May leed dinsdagavond een historische nederlaag. Het akkoord met de Europese Unie kreeg 202 stemmen voor en 432 tegen. Sinds 1924 had een Britse premier niet zo’n grote nederlaag geleden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen