Waterskibaan Weert komt met hoofd boven water

Print
Waterskibaan Weert komt met hoofd boven water

Enkele grote wedstrijden droegen vorig jaar bij aan de bekendheid van de Weerter waterskibaan. Afbeelding: archief Jeroen Kuit

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De waterskibaan bij de IJzeren Man in Weert heeft in haar vierjarig bestaan voor het eerst zwarte cijfers geschreven. Er werd in 2018 een winst gemaakt van vijfduizend euro.

In voorgaande jaren moest er telkens geld bij. In 2015, het jaar van de opening, was het verlies 52.000 euro. Dat liep het jaar daarop terug naar 30.000 euro. Ook in 2017 ging het bergopwaarts. In dat jaar werd een negatief resultaat van 8500 euro behaald.

De waterskibaan in Weert is onderdeel van zwembad de IJzeren Man. Gemeente en de provincie investeerden drie ton in de attractie aan de Kazernelaan. Het meeste geld ging in de aanschaf van de baan. Die werd van Eerste Nederlandse Teleski Club (ENTC) gekocht. De directie van het zwembad kreeg bij de opening de opdracht de baan binnen drie jaar winstgevend te maken. Dat blijkt nu dus te lukken.

Volgens Yvonne Botden, directeur van het zwembad, heeft het goede weer in de afgelopen zomer flink bijgedragen aan het positief resultaat. Verder zijn er enkele grote wedstrijden geweest die Weerter waterskibaan meer bekendheid gaven.

Het aantal bezoekers van de baan nam toe van 3390 in 2017 naar ruim 5000 in 2018. Daarbij was er volgens Botden ook een verdubbeling van het aantal verkochte seizoenkaarten: van 11 naar 22.

Dit jaar wil de directie de promotie van seizoenkaarten verder ter hand nemen. Tevens zijn er plannen voor een enquête onder de regelmatige bezoekers van de waterskibaan om te kijken hoe de service ervan verbeterd kan worden.