Eerste arrestatie in zaak dodelijke schietpartij Blerick

Print
Eerste arrestatie in zaak dodelijke schietpartij Blerick

Afbeelding: Opsporing Verzocht

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld - Een 28-jarige Rotterdammer is woensdag aangehouden in het onderzoek naar het dodelijk schietincident op de Klingerbergsingel in Blerick waarbij Kemal Zengin in augustus 2017 om het leven kwam.

De 44-jarige Kemal Zengin kwam op 22 augustus 2017 om drie uur ’s ochtends thuis na een avondje kaarten met vrienden. Op in Opsporing Verzocht vertoonde bewakingsbeelden was te zien dat hij voor zijn woning schrok van de oplichtende koplampen van een achter hem geparkeerde Volkswagen Caddy Maxi. Daarna volgde een woordenwisseling met zijn moordenaar. Zengin werd met meerdere kogels om het leven gebracht.

Volkswagen Caddy Maxi
De daders reden na de moord met een snelheid van 160 kilometer per uur naar Amersfoort. Daar werd de auto in brand gestoken. De politie vond het moordwapen in het voertuig. De Volkswagen Caddy Maxi werd begin juli 2017 gestolen in Zoetermeer. Toen was de wagen donkergrijs. Het voertuig werd later donkerblauw gespoten. De nu aangehouden man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij diefstal van de grijskleurige Volkswagen, die werd gebruikt bij het schietincident.

Lees ook: 'Parkeren? Dat doe je met een auto! Toch niet met een moordzaak?'

Eind april 2018 vertelde de politie in Opsporing Verzocht op zoek te zijn naar getuigen die meer kunnen vertellen over een mogelijk conflict dat Kemal Zengin had in de weken voorafgaand aan zijn dood. Uit onderzoek bleek dat Zengin al een aantal weken niet lekker in zijn vel leek te zitten. Volgens de politie kan zijn dood te maken hebben met een afrekening in de persoonlijke sfeer of het drugsmilieu. Zengin was werkzaam als koerier bij een pakketdienst, maar volgens de politie ook actief binnen de drugswereld. Hoe precies, is echter niet duidelijk. 

'Het is een begin'
Zengins broer, Engin Zengin, hoorde woensdagochtend dat er een eerste aanhouding is verricht. Woensdagmiddag krijgt hij meer uitleg op het politiebureau. ,,We zijn er nog niet, maar het is een begin. We hebben lang niks gehoord, nu kun je weer iets. Ik hoop dat het leidt tot de aanhouding van de verantwoordelijken.”

Stille tocht
Vanwege een gebrek aan recherchecapaciteit werd het onderzoek naar de dood van Zengin in oktober 2017 stilgelegd. Kemals broer organiseerde een stille tocht. Daarmee vroeg hij de politiek aandacht om capaciteit vrij te maken bij de politie.

In maart 2018 werd het onderzoek hervat. Er ligt een bedrag van 40.000 euro klaar voor degene die komt met de gouden tip in de moordzaak. Dit geld is beschikbaar gesteld door justitie en de nabestaanden van Zengin.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen