Trucker uit Landgraaf weer snel de weg op: ‘Thuiszitten heeft geen zin’

Print
Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

De Landgraafse vrachtwagenchauffeur die verdacht wordt van het doodrijden van een ‘geel hesje’ op de snelweg bij Visé, gaat volgende week ‘gewoon’ weer aan het werk.

Volgens advocaat Richard Wagemans gaat het redelijk goed met Ron D. (47), maar de schrik over wat er gebeurd is, en de straf die hem mogelijk boven het hoofd, hangt is groot.

Veel geweld

Wagemans verwacht dat de zaak tegen de Landgravenaar pas over een jaar tot anderhalf jaar dient. Tot die tijd zit hij dus in onzekerheid. ,,Maandag gaat hij weer aan het werk. Thuiszitten heeft geen zin.” De vraag is wel in welke truck hij gaat rijden, volgende week. Zijn Scania-vrachtwagen staat nog voor onderzoek bij de Nederlandse autoriteiten. ,,En daarna moet de wagen gerepareerd worden”, zegt de advocaat. De ernst van de schade laat volgens hem zien hoe groot het geweld was dat door de ‘gele hesjes’ gebruikt werd. ,,Het was een spiksplinternieuwe Scania. Ik weet niet of u zich dat realiseert, maar om daar de ruit van kapot te krijgen, moet je écht grof geweld gebruiken.”

Lees ook: Angst voor represailles na fataal ongeluk: vrachtwagenchauffeur krijgt beveiliging

Ron D. is volgens zijn advocaat een rustige, vriendelijke man. Hij is weduwnaar en heeft een zoon van twintig. Om te ontspannen trekt hij zo af en toe naar de Duitse Eiffel, om daar door de heuvels te rennen, omdat hij een fanatieke hardloper is ,,Hij doet dit werk al 25 jaar. Hij heeft nooit een aanrijding gehad, niks.”

Lees ook: Met angst over de snelweg: de trucker heeft het zwaar