Verdachte aangehouden in zaak dreiging binnenstad Venlo

Print
Verdachte aangehouden in zaak dreiging binnenstad Venlo

Afbeelding: Lé Giesen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld - De politie heeft woensdagochtend een 33-jarige man uit Haarlem aangehouden. De man wordt ervan verdacht een rol te hebben gespeeld in de dreiging op de Bolwaterstraat in Venlo.

De verdachte wordt overgebracht naar Venlo en zal daar door de politie worden verhoord. Daarnaast zijn er ook zoekingen geweest op zijn woonadres. 

"Als dit het begin is van het einde van de bedreigingen van mijn cliënt, vind ik dat prachtig. Het zou een hoop rust geven in Venlo. Of de politie daadwerkelijk beet heeft, weet ik nog niet”, laat advocaat Hans Oudijk weten, de raadsman van de bedreigde Farid A.

Explosief
Op maandag 31 december was er sprake van een ernstige dreiging aan de modezaak VB Mode. Dat pand werd dagen bewaakt door zwaarbewapende agenten na een ernstige bedreiging. Volgens een van beide eigenaresses kwam er een anoniem bericht binnen dat er een explosief lag. De winkel is inmiddels op last van de burgemeester gesloten.

De 35-jarige Farid A., de partner van één van de twee eigenaresses, werd twee weken uit de stad verbannen, omdat hij vanuit het criminele circuit bedreigd werd. Eerder vonden er in Venlo twee schietpartijen plaats die beide aan hem gelinkt worden. Inmiddels is dat verbod in samenspraak met burgemeester Scholten, hoofdofficier van justitie en de politie opgeheven en mag hij Venlo weer in. 

Lees ook: Afperser Farid A. nu zelf een slachtoffer