Moêzevângersprins Jasper viert carnaval met verloofde

Print
Moêzevângersprins Jasper viert carnaval met verloofde

Prins Jasper van de Moêzevângers vraagt direct na zijn uitroeping vriendin Bibian Tullemans ten huwelijk. Afbeelding: Wim Alblas Photography

Laar -

Het zijn de hoogtijdagen voor de nieuwe prins. We vragen hem het hemd van het lijf. Vandaag: Prins Jasper Sijben (25) uit Laar.

Je verloving tijdens de uitroeping, was die vooraf geregisseerd?

„Toen ik eind september als prins ben gevraagd, had ik al bedacht om mijn vriendin Bibian Tullemans tijdens de uitroeping ten huwelijk te vragen. Met haar zus heb ik een ring uitgezocht en twee weken voor kerst zijn we naar mijn schoonouders gegaan om ze om de hand van hun dochter te vragen. Gelukkig hoefden ze het niet te lang stil te houden, 5 januari ben ik uitgeroepen.”

Hoe heb je prinses Bibian (26) leren kennen?

„We hebben elkaar bijna 6 jaar geleden op een schuttersfeest in Nederweert-Eind leren kennen. Zij was net aan het schieten voor de schutterij uit Swartbroek waar ze fluitiste is en ik was net klaar. Het was meteen raak toen ik haar aan de schietboom zag staan, binnen twee weken hadden we verkering. Inmiddels wonen we een jaar samen in de nieuwbouwwijk Laarveld.”

Worden je adjudanten straks ook de getuigen bij jullie huwelijk?

„Dat zou best kunnen maar we moeten eerst nog een datum prikken. Dat zal na carnaval in maart gebeuren en trouwen doen we in elk geval ergens in 2020.”

Als bakker koos je voor de orde van ‘t Vlaetje, wat is jouw favoriete vlaai?

„Kruimel met pudding, die is ook het makkelijkst om te maken. Mijn werkgever bakkerij Vries op Boshoven sponsort de cadeaus die ik met carnaval mag weggeven: een pakket om zelf appeltaart te maken. Dat is wat mij betreft de beste manier om van een kater af te komen en werkt veel beter dan een paracetamolletje met water.”

Moêzevângersprins Jasper viert carnaval met verloofde
De uitroeping van prins Jasper Sijben van de Moêzevângers. Foto: Wim Alblas Photography

Als zoon van oud-prins Geer I heb je vast al ervaring met het prinsenbestaan?

„Hoewel ik in 2000 pas 7 jaar oud was, herinner ik me dat nog als de dag van gisteren. Mijn vader is met de receptie thuis opgehaald door de harmonie en ik mocht met de scepter zwaaien. Het was de mooiste tijd die ik als kind heb meegemaakt.”